Dela med dig... Bookmark and Share eller följ mig...

måndag 14 juni 2010

Har hittat fler live web-cams

Fladdrade omkring på nätet, drogs till elefanter och hittade en sida där det finns flera live web-cams från olika ställen i "bushen" där du har goda chanser att få se elefanter och andra afrikanska djur.
Sidan heter Africam Always Live & Wild from African waterholes & bush, 24hx7 och jag fastnar direkt för Tembe Elephant Park och Elephant Plains.
Men det är ju inte så konstigt för mina favoritdjur är just elefanter -och lejon.
Elefanter är fascinerande djur. Man kan sitta i timtal och titta på dessa graciösa djur vid ett vattenhål. Deras sätt att ta hand om och värna om de små. Stänka vatten. Kolla läget så ingen fara närmar sig, se till att de små är i mitten av flocken. Deras beröring av varandra. Helt fantastiska djur.
De kan bli upp till 4 meter höga och väga upp till 7 ton men går ändå nästan ljudlöst. En nyfödd elefantunge väger ca 100 kg. Anmärkninngsvärt är att hela flocken visar uppmärksamhet och bryr sig om dess välbefinnande till skillnad från andra djurarter. Elefanten är flockdjur som leds av den äldsta honan.
De begraver sina döda under kvistar & löv, de visar käsnlor genom att sörja sina döda och stannar vid graven i flera timmar. Elefanten blir 40-60 år.
Snabeln har inga ben utan består av över 100.000 olika muskler, den är så stark att den kan döda ett lejon men oxå plocka skräp ur ögat. Snabeln är en sorts "multiverkktyg" och används till att skaffa föda, dricka, lukta, lyfta, visa känslor och till att kommunicera med andra elefanter. Betarna är normalt ca 1 meter och väger 25-45 kilo. De störst kända man funnit var 345 centimeter och vägde 117 kilo!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ordspel - Betapet

Ordspel - Betapet
Alfapet & andra ordspel = jättekul!

Africam

Africam Badge

Live Botswana Web Cam

Live Botswana Web Cam
Pete's Pond, Botswana, Africa

Alla är lika värda

Arkivet

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Victoria Kättström on Twitter Counter.com

FEEDJIT Live Traffic

Online just nu

Dagens affirmation

Nu kan Du få Din egen affirmation för dagen.  Klicka HÄR.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP