Dela med dig... Bookmark and Share eller följ mig...

fredag 14 oktober 2011

Choklad som medicin?

Har idag fått upp ögonen för choklad, inte som godis utan som medicin.
Och det är visst skillnad på choklad och choklad!
Det handlar om flavonoiderna och andra antioxidanter som finns i rå kakao, och hur dessa bearbetas för att göra choklad. Tex:


Unik patenterad behandling: 
Bevarar flavonoid-innehållet i kakao
På det sätt som man processar och tillverkar kakao har enormt stor betydelse för hur mycket som bevaras av flavonoiderna och andra antioxidanter som finns i rå kakao. Alkalisering (avsyrning), fermentering (jäsning), rostning och uppvärmning vid höga temperaturer förstör och minskar drastiskt flavonoiderna mm i kakao och därmed de skyddande och nyttiga egenskaperna som dessa substanser har. Man vet att större delen flavonoiderna mm förstörs vid traditionell tillverkning av mörk choklad till skillnad mot kakao som används i Xoçai™ chokladen som är kallpressad enligt en unik och patenterad metod. Man varken alkaliserar, fermenterar eller rostar kakao bönorna som är soltorkade och därför så innehåller Xoçai™ chokladen ca. 8 gånger mer flavonoider mm än mörk choklad som säljs i butiker. Tack vare den patenterade kallpressningsmetoden har man lyckats bevara antioxidanterna intakta samtidigt som man har tillsatt ytterligare kraftfulla antioxidanter från frystorkade acai bär och blåbär vilket gör att Xoçai™ chokladen är den mest kraftfulla antioxidant-rika naturliga livsmedelsprodukt som någonsin skapats.

Ekologisk: Miljövänlig
En annan viktig aspekt är att Xoçai™ chokladen är tillverkad av kakao från Elfenbenskusten odlade på små familjeägda Fair Trade plantager som inte använder bekämpningsmedel. Detta är viktigt ur kvalitets- och rättvisesynpunkt samt att kakaobönor från den regionen har högre antioxidant innehåll än från andra delar av världen pga. de hårda växtförhållanden där. Xoçai™ chokladen passar för vegetarianer och betraktas som en "ren produkt": Innehåller inga konstgjorda färgämnen, inga konstgjorda smakämnen, inga konserveringsmedel, inget raffinerat socker eller transfetter vilket så gott som uteslutande finns i all choklad som säljs i livsmedelsbutikerna.

ORAC värde: Ett mått på hur stor antioxidantaktivitet ett livsmedel eller substans har
Oprocessad kakao är det livsmedel som har klart högst antioxidantvärde per 100 g, därför är Xocai-chokladen helt överlägsen alla andra pga att den kallpressas... 

Nu blev du nyfiken va?
Resten får du läsa direkt på Xocai´s sida där det finns mer nyttig information om dess hälsofrämjande effekter.


Om du bor i Uppsala med omnejd måste du köpa denna choklad av Kerstin på Swecko!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ordspel - Betapet

Ordspel - Betapet
Alfapet & andra ordspel = jättekul!

Africam

Africam Badge

Live Botswana Web Cam

Live Botswana Web Cam
Pete's Pond, Botswana, Africa

Alla är lika värda

Arkivet

Senaste inlägg

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Victoria Kättström on Twitter Counter.com

FEEDJIT Live Traffic

Online just nu

Dagens affirmation

Nu kan Du få Din egen affirmation för dagen.  Klicka HÄR.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP