Dela med dig... Bookmark and Share eller följ mig...

tisdag 18 oktober 2011

Människan är en go och glad skit

Läser en artikel på SvD. Facebook ser dig | IT | SvD

I viss mån håller jag inte riktigt med Pär Ström som menar att "folk generellt sett är okritiska till hur våra vanor kartläggs på internet. – Mitt intryck är att de flesta inte bryr sig...."

Jag tror faktiskt att det hela kan vara så enkelt att människan i grund och botten är av god natur, hon tror gott om andra.
Lite mer av det som Lasse Berg skriver i sin förra bok Gryning över Kalahari.
Alltså ungefär så här -min tolkning; vi är glada skitar som gillar att umgås, vara sociala, berätta historier och ha det gott, och där passar Facebook in i dagens hektiska och kravstyrda liv.
”Gryning över Kalahari” från 2005, var en essäistisk reportagebok som borrade sig ner i vår förhistoria med hjälp av arkeologins, genetikens och antropologins senaste rön och kom till slutsatsen att släktets urtid i Afrika i sanning varit ljuvlig. Sköna årmiljoner som formade oss till dem vi är i dag.
Har forskarna rätt är vi alltså skapta för ett minimum av arbete och ett fredligt liv i små, ständigt samtalande flockar. Vår nedärvda moral får oss att gilla empati, vänlighet och ömsesidig hjälp och ogilla förtryck, ojämlikhet och hierarkier. (Källa: artikel i DN
Därför ser vi inte det hemska och farliga med integriteten när allt finns på Facebook och andra sociala medier, som tyvärr missbrukas av en och annan brottsling -och en del länders myndigheter. Brottslingar har i och för sig alltid förekommit, dvs de som bryter mot normen i flocken/samhället, och i takt med att antalet människor på jorden ökar så ökar antalet brott. Tyvärr.
Men en gång i tiden kläcktes den geniala idén att sätta lås på våra hus, att låsa in allt av värde, så vi kommer säkert också på något sätt så inte våra liv med Facebook lämnas ut till obehöriga -må det så vara brottslingar eller myndigheter.

Förresten så är Lasse Berg nominerad till augustpriset, hoppas han får det.
Och HÄR kan du läsa en nyligen gjord intervju med Lasse Berg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ordspel - Betapet

Ordspel - Betapet
Alfapet & andra ordspel = jättekul!

Africam

Africam Badge

Live Botswana Web Cam

Live Botswana Web Cam
Pete's Pond, Botswana, Africa

Alla är lika värda

Arkivet

Senaste inlägg

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Victoria Kättström on Twitter Counter.com

FEEDJIT Live Traffic

Online just nu

Dagens affirmation

Nu kan Du få Din egen affirmation för dagen.  Klicka HÄR.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP