Dela med dig... Bookmark and Share eller följ mig...

söndag 26 juni 2011

Normalt beteende eller?

Det händer mycket i livet, framför allt när man är vaken* har jag kommit på.
Fast allt som händer är ju inte exakt så som jag önskar eller vill, och då är det en konst att kunna ta tillvara på det, men även att se det positiva, att förundras över hur det kunde bli som det blev, och vara nöjd med det.
Idag blev jag varse om en sida hos mig, som är ganska ofta förekommande, men inte alltid att jag noterar det när det sker, såvida inte någon annan noterar och påtalar det. Hmmm.

Jag misstänker att det kan vara svårt för andra att hänga med i mina svängar ibland, men funderar på om jag är ensam om att fungera på detta vis. Jag tror i och för sig inte det, eller tror och tror, jag hoppas inte att jag är ensam om att fungera på detta vis!

Nå, vad hände då?
Inget märkvärdigt egentligen, men jag skulle gå på toa, var riktigt kissnödig.
Förberedde mig därför redan innan jag nådde fram till dörren genom att knäppa upp knappen på byxorna... och ungefär samma sekund som jag stängde toadörren om mig, så ramlade en annan dörr ned med ett brak.
Denna andra dörr är en garderobsdörr som stått lutat mot väggen i den lilla hallen utanför sovrummet ända sedan februari då Johan slog ut väggen mellan Alvas och Julias sovrum. Så egentligen borde den varit borta från hallen sedan länge, men nu stod den där och ramlade nån sekund efter att jag stängde toadörren.
Bakom garderobsdörren uppenbarade sig återigen mina vackra korgar från Botswana, plus en annan vacker pryl -en tavla jag köpte när jag bodde i Botswana, alltså för ca 25 år sedan.
Tavlan heter Morning Glory och jag blir väldigt glad av den.
Jag väcktes till liv!
Pga garderobsdörren som stått lutat mot väggen har liksom hela väggen med dess installation av korgar kommit i skymundan, och dammat igen.
Nu blev det eld i baken på mig, och dammvippan åkte fram. Korgar hakades fast igen på väggen.
Tavlan skulle nu genast upp på ny plats i sovrummet -ordning på torpet minsann- varför en krok skulle spikas upp på väggen. Var finns tavelkrokarna??? Inte i städskåpet i köket, som i det febrila letandet åkte på en liten sortering. Nästa möjliga plats för tavelkrokar borde va DÄR NERE!
Så -ner i källare, rota och leta i konstiga burkar, plastpåsar med gamla bårder, förundras över vilka konstiga mojänger vi har och det finns, svära lite, skratta lite, och såklart sortera bland en del av allt bråte medans jag ändå höll på!
Hittade nåt som kan va en tavelkrok, men saknar en liten spik, så, upp igen, leta efter liten spik i en annan låda, springa tillbaka till sovrummet, spika fast tavelkrok och att jag putsade tavlan när den väl var på plats behöver knappast tilläggas. När jag ändå hade putstrasan i handen så åkte även hyllan i badrummet på en ordentlig avdammning, och handfatet, och kommoden, i och med detta plockade jag damm från puts- och dammtrasan som jag droppade i toan, så då skurade jag den oxå, när jag ändå "höll på".
Nu har det gått ungefär en timme och då jag upptäcker att knappen på mina byxor är uppknäppt blir jag väldigt varse om att -ja just ja, jag var ju jättekissnödig!

Min fundering är såklart om detta är normalt beteende?
Händer det dig ofta, nån gång, eller över huvud taget, att det ena gör att du fortsätter med det andra, som leder dig till det tredje osv osv....???
Ungefär som Kalle Anka och hackspetten som visas på julafton....

*vaken både fysiskt och i sinnet

1 kommentarer:

V.I.C.K.I.S. sa...

men jag har ju glömt hälften! när jag letade spik i köket bad Johan mig om hjälp på altan. På vägen in igen till tavelkroksprojektet fick jag syn på en sorts vattenfördelare vi köpt tidigare på dagen, nu fann jag mig plötsligt leta rörtång med hull och hår, bort med den gamla vattenspridarsakenoch dit med den nya -genast! Och lite trixande med packningar fixade jag oxå, jag är så stolt så stolt. Återigen kom jag på att jag egentligen höll på med nåt annat, leta småspik igen och fortsätta med vad det nu va jag gjorde! Tillbaka till badrummet och skura och putsa tavla....

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ordspel - Betapet

Ordspel - Betapet
Alfapet & andra ordspel = jättekul!

Africam

Africam Badge

Live Botswana Web Cam

Live Botswana Web Cam
Pete's Pond, Botswana, Africa

Alla är lika värda

Arkivet

Senaste inlägg

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Victoria Kättström on Twitter Counter.com

FEEDJIT Live Traffic

Online just nu

Dagens affirmation

Nu kan Du få Din egen affirmation för dagen.  Klicka HÄR.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP