Japp.
Det var dagens middag.
Plus gott rött vin, öl till karlarna vin till mig.
Johan har en "utbytes-arbets-kamrat" här denna vecka och vi bjöd hem honom på middag.
Trevlig prick. Hade aldrig ätit renskav eller älg, aldrig ätit rårörda lingon, visste inte vad mandelpotatis var, men tyckte det var gott. Eller så var det bara som han sade!
Han kanske åkte till hotellet och spydde? Eller stannade på McDonalds för en Cheeseburgare... hahhaa... nej det tror jag inte.
Det VAR FAKTISKT GOTT! (säger kockan själv)
Klassisk renskavsgryta á la Cooking Viking
2 paket fryst renskav
1 paket fryst älgskav
2 paket mellan/matlagningsgrädde
1 röd lök
1 liten rotselleri
svamp, champinjoner ca 100 gr
"några tryck" med messmör på tub (ca 2 msk ur ask)
salt & peppar
Fräs hackad lök, champinjoner & rotselleri i smör, slå i vatten, låt vattnet koka bort. Fräs lite till med smör.
Fräs skaven i smör, slå i grädden, blanda med ovan.
Krydda med salt, svartpeppar, senapspulver & messmör efter smak.
Klart!
Njuts med mandelpotatis och rårörda lingon såklart !
Dela med dig...
eller följ mig...
tisdag 13 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar