Dela med dig... Bookmark and Share eller följ mig...

torsdag 17 december 2009

Vem är människan?


Författaren Lasse Berg söker den senaste kunskapen om människans medfödda natur. Varför har människor utvecklat en förmåga till samarbete? Foto: Carl Douglas/SVT

På måndag den 21:a december, kl 20:00 ska ni bänka er framför TV:n, slå på 2:an.

Då visas nämligen Del 8 av 8 av höstens program Vetenskapens Värld:


I århundraden har vi trott att människan i grund och botten är en egoistisk vilde. Men kanske är det tvärtom! Allt fler forskare anser nu att det som skiljer oss från de andra djuren är att vi är osjälviska och hjälpsamma, egenskaper som gör att vi kan dansa tillsammans. I kvällens film åker författaren Lasse Berg ut på en resa på jakt efter den senaste kunskapen om människans natur. Han dansar med Sanfolket i Afrika, intervjuar världens främsta forskare i människans förhistoria och lyser upp afrikanska grottor där konst från mänsklighetens gryning berättar om hur det är att vara människa.

SVT2 måndag 21 dec 2009 kl 20.00
Även: SVT2 lördag 26 dec 2009 kl 13.25

Lasse Berg har sedan mitten av 60-talet beskrivit världen för oss i böcker, TV-filmer, reportage och radioprogram. Han är uppskattad som berättare och Sommarpratare samt hedersdoktor vid Lunds universitet, har även vunnit många priser varav de senaste är Stig Dagermanpriset 2007, Årets väckarklocka 2007 och Disapriset 2008. Boken Gryning över Kalahari - – Om hur människan blev människa utkom i original i september 2005 och i storpocket i mars 2007. ISBN 978-91-7037-299-5


Gryning över Kalahari – Om hur människan blev människa


Gryning över Kalahari är resultatet av många års arbete och resor. Lasse Berg har intervjuat de främsta vetenskapsmännen inom evolutionslära, arkeologi och paleontologi. Han har sammansmält detta med sina egna erfarenheter av att leva på olika håll i världen, inte minst i Afrika. Resultatet är en fascinerande, lättillgänglig och djupt personlig sammanfattning av vår tids mest avancerade vetande om människans evolution.

1 kommentarer:

Rajson sa...

Tack för titten och kommentaren hos mig!
Precis som du anade så blev jag helt "tagen" av mitt hittills första besök i Afrika.Hade aldrig trott att det skulle påverka mig så mycket både på gott och ont.
Har "terroriserat" mina bloggvänner med inslag från resan nu i över en månad. Har nog visat varje "katt" i hela Masai Mara!
Ser fram emot programmet som du skriver om. Har alltid varit intresserad av liknande, även innan min resa.
Har kikat runt hos dig, ser att du är också golfare! Det är inte så många i bloggvärlden, många golfare hinner nog inte med en blogg.
Ha det gott och svinga lungt!

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ordspel - Betapet

Ordspel - Betapet
Alfapet & andra ordspel = jättekul!

Africam

Africam Badge

Live Botswana Web Cam

Live Botswana Web Cam
Pete's Pond, Botswana, Africa

Alla är lika värda

Arkivet

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Victoria Kättström on Twitter Counter.com

FEEDJIT Live Traffic

Online just nu

Dagens affirmation

Nu kan Du få Din egen affirmation för dagen.  Klicka HÄR.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP