Allt handlar bara om storleken på styrelseordförandenas arvoden och tydligen leder Röda Korset denna liga. Jag som för några dagar sedan bidrog med 500:- till just Röda Korset. Känns ju lite surt faktiskt.
Jag hoppas att Röda Korset leder även denna liga.
Faktiskt, så bryr jag mig inte om styrelsen får höga arvoden, huvudsaken är att de -dvs styrelsen, anställda och hela organisationen- gör ett riktigt bra jobb.
Naturligtvis vill jag inte bidra till en organisation vars administrativa konstnader är oskäliga, eller om de inte är pålitliga på annat sätt. Är man osäker så är ett bra tips att kolla med Svensk Insamlingskontroll (SFI) .
På Svensk Insamlingskontroll (SFI) kan man nämligen kolla så att den organisation man vill bidra till är seriös och har ett 90-konto. För samtliga 90-kontoinnehavare gäller att minst 75 % av de totala intäkterna ska gå till ändamålet. Och det känns betryggande.
Frivilligorganisationernas Insamlingsråd – FRII uppmanar till fortsatt hjälp FRIIs uppgift är att verka för ett gynnsamt klimat i vårt land för frivilligarbete och för insamling bland allmänheten.FRII vill att lagen ändras så att ideella gåvor och bidrag blir avdragsgilla i privatpersoners och företags självdeklarationer. FRII arbetar för bättre villkor för insamlingsorganisationerna hos branschens leverantörer. Vidare vill FRII slå ner på den oseriösa insamling som idag sker på gator och torg, via brev, telefon och Internet. Nyckelord i etisk insamling är respekt, öppenhet, trovärdighet och kvalitet. En annan uppgift för FRII är att utbilda landets insamlare och att höja kvaliteten i insamlingsarbetet. FRII deltar i opinionsbildning inom dessa områden samt organiserar seminarier och erfarenhetsutbyte. Kort uttryckt verkar FRII för etisk och professionell insamling. Så kan du hjälpa de drabbade i Haiti I skrivande stund bedriver följande av FRIIs medlemsorganisationer insamling till förmån för de drabbade i Haiti:
|
Vill du veta mer om dem, klicka på FRIIs Medlemmar, så kommer du till deras sida med klickbara länkar till alla 103 medlemmar.
Sist men inte minst kan ni läsa en blogg där Rädda Barnens personal bloggar om läget på Haiti.
18/Jan/2010. Port-au-Prince, Haiti. UN Photo/Marco Dormino. www.un.org/av/photo/
0 kommentarer:
Skicka en kommentar