Dela med dig... Bookmark and Share eller följ mig...

onsdag 13 januari 2010

Kött (7 av 365)

Till middag idag blev det lammfärsbiffar med smak av provence, hemgjord klyftpotatis -även den provencekryddad- och grillade grönsaker. Recepten finner du nedan.
Lamm i alla former är mitt favoritkött, därför tycker jag att det passar alldeles utmärkt till temat Kött.



För fler bidrag till "365 foton 2010" så klicka HÄR och botanisera dig runt.
Blir du nyfiken och vill kolla in hela temalistan för i år så kan du klicka HÄR.

**********************************************************************************************

The Cooking Viking - RECEPT

Mina Lamfärsbiffar med smak av Provence, ca 12 st
  • ca 500gr lammfärs
  • 1/2 dl mellan- eller matlagningsgrädde
  • 2-3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • ca 1 msk provencekryddor (Rosmarin, Basilika, Mejram och Timjan)
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • salt & vit- eller svartpeppar
Blanda med gaffel, låt stå ca 15 minuter så ströbrödet får svälla lite. Forma sedan biffar med blöta händer (kallt vatten). Fräs i olivolja, inte för hett bara. Mot slutet, sänk värmen till jättelågt och lägg ett lock på för då blir de inte torra.

Mina Klyftpotatisar med smak av Provence
  • 7 normalstora potatisar
  • ca 2 tsk provencekryddor (Rosmarin, Basilika, Mejram och Timjan)
  • salt & vit- eller svartpeppar
Skala potatisarna, skär varje potatis i ca 6-8 klyftor på längden, lägg de i handduk och torka dem ordentligt.  Jag använder gärna linfröolja eftersom jag tycker potatisarna blir krispigare då, men naturligtvis går även olivolja bra. "Skvätt" lite olja i botten på en långpanna, sprid ut klyftorna, på med kryddorna och salt och vänd runt så allt blandas. In i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Vänd klyftor efter halva tiden och lägg evt. i grönsakerna resten av tiden.

De grillade grönsakerna var Broccoli, hela tomater & mozzarella... från Findus! De lade jag på andra halvan i långpannan med klyftpotatisarna efter halva tiden, så grönsakerna fick ca 10 minuter. Mot slutet drog jag på varmluftsgrillen, brukar bli gott då! Påsen ser ut så här:



4 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Så mumsigt det ser ut! Är dålig på lamm men det där lockar mig verkligen!

Ulrica sa...

Mmm jag älskar lamm :) Vilket gott recept. Tack!

ensamma mamman sa...

Snygg stekpanna! Bra recept. Ska jag prova.

V.I.C.K.I.S. sa...

Mmmm, lovar, dessa lammfärsbiffar är kanon!

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ordspel - Betapet

Ordspel - Betapet
Alfapet & andra ordspel = jättekul!

Africam

Africam Badge

Live Botswana Web Cam

Live Botswana Web Cam
Pete's Pond, Botswana, Africa

Alla är lika värda

Arkivet

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Victoria Kättström on Twitter Counter.com

FEEDJIT Live Traffic

Online just nu

Dagens affirmation

Nu kan Du få Din egen affirmation för dagen.  Klicka HÄR.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP