Lamm i alla former är mitt favoritkött, därför tycker jag att det passar alldeles utmärkt till temat Kött.
För fler bidrag till "365 foton 2010" så klicka HÄR och botanisera dig runt.
Blir du nyfiken och vill kolla in hela temalistan för i år så kan du klicka HÄR.
**********************************************************************************************
The Cooking Viking - RECEPT
Mina Lamfärsbiffar med smak av Provence, ca 12 st
- ca 500gr lammfärs
- 1/2 dl mellan- eller matlagningsgrädde
- 2-3 msk ströbröd
- 1 ägg
- ca 1 msk provencekryddor (Rosmarin, Basilika, Mejram och Timjan)
- 1-2 vitlöksklyfta
- salt & vit- eller svartpeppar
Mina Klyftpotatisar med smak av Provence
- 7 normalstora potatisar
- ca 2 tsk provencekryddor (Rosmarin, Basilika, Mejram och Timjan)
- salt & vit- eller svartpeppar
De grillade grönsakerna var Broccoli, hela tomater & mozzarella... från Findus! De lade jag på andra halvan i långpannan med klyftpotatisarna efter halva tiden, så grönsakerna fick ca 10 minuter. Mot slutet drog jag på varmluftsgrillen, brukar bli gott då! Påsen ser ut så här:
4 kommentarer:
Så mumsigt det ser ut! Är dålig på lamm men det där lockar mig verkligen!
Mmm jag älskar lamm :) Vilket gott recept. Tack!
Snygg stekpanna! Bra recept. Ska jag prova.
Mmmm, lovar, dessa lammfärsbiffar är kanon!
Skicka en kommentar